Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Poloskainvázió! 4 tuti tipp a büdös bogár ellen

default user icon
MME
Hiába a redőny, a szúnyogháló, a poloskák a legkisebb rést is megtalálják arra, hogy bejussanak a lakásba. A kellemetlen szagú bogarak az ősz és a tél közeledtével melegebb búvóhely után néznek és a lakásban is megjelennek. Hogyan védekezhetünk ellenük?

Jelentősen elszaporodtak a poloskák Magyarországon az utóbbi években. Az emberre ugyan nem veszélyes, de senki sem szeretne a lakásában ezekkel a bogarakkal együtt élni. A barna színű poloskák szinte bárhol megjelennek a lakásban, felmásznak mindenhova, a legkisebb rést megtalálva akár a ruhásszekrénybe is befészkelhetik magukat.

Védekezni ellenük szinte lehetetlen, mert hiába ellenőrzöd a nyílászárókat, szellőztetés során be tudnak repülni a lakásba, ám van néhány praktika, hogy hogyan szabadulj meg tőlük. Azon kívül, hogy lecsapd őket, ugyanis rettenetes bűz marad utánuk.

Házi permetezőszer

Az egyik leghatékonyabb praktika egy olyan házi permetezőszer használata, amelynek hozzávalóit a konyhádban is megtalálod. Nem kell más ugyanis a keverékhez, mint ecet, szódabikarbóna és víz. Engedj fél liter langyos vizet egy kézi permetezőbe és keverj bele 1 teáskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. A permetezővel fújd körbe a nyílászárókat,  növényeket. Ezzel a módszerrel hetekig távol tarthatod a poloskákat.

Készíts csapdát

Ehhez a verzióhoz egy műanyag flakonra, ragasztószalagra és egy lámpára lesz szükséged. Az alábbi videóban pedig megnézheted, hogyan készítheted el a poloskékat vonzó csapdát.

Fokhagymás permet

Hatékonyan működik a fokhagymás permet is. Fél liter vízben keverj el 1 evőkanál fokhagymaport, vagy nyomj bele 3 gerezd nyers fokhagymát és hagyd állni egy kicsit. Ezzel a permettel fújd be a növényeket, ablak-, ajtókereteket. A legjobb megoldás ha a külső felületeket kezeled ezzel a keverékkel, hogy ne legyen fokhagymaszag a lakásban.

Illóolajak

Mentával vagy teafaolajjal is távoltarthatod a bogarakat. Az illóolajat hígítsd fel vízzel és a poloskák által gyakran látogatott területeket permetezd be.

ELLEPTÉK AZ ÉTELEIDET A MOLYOK? ÍGY SZABADULJ MEG TŐLÜK! >>>

ELLEPTÉK AZ ÉTELEDEIT A LISZTBOGARAK? ÍGY SZABADULJ MEG TŐLÜK! >>>


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss