Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Polipos spagetti

120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A polipot előfőzzük. Ezt úgy csináljuk, hogy forrásban lévő vízbe belelógatjuk a fejénél fogva, csak később helyezzük bele teljesen, amikor a polip lábacskái teljesen felkunkorodtak. Ha a víz rózsaszín, akkor jó.

Olajon megpirítjuk az áttört fokhagymát és a feldarabolt szardellát. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, belefacsarunk fél citromot is. Amikor forr, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a rozmaringot, a citromborsot. Ezt követően beletesszük a kagylókat (héjastól) és a polipot is. 2,5 órán át főzzük, amíg a polip meg nem puhul, és a bőre nem kezd hámlani.

A polipot ekkor kiveszem a szószból és felkarikázom, néhány csápocskát egészben vágok le, és azt meggrillezem (ezt majd a tetejére teszem díszítésként).

A tésztát a szokásos módon kifőzöm, a vízbe teszek bőven rozmaringot, és belefacsarom a citrom megmaradt felét. A kifőzött tésztát beleforgatom a polipos, paradicsomos szószba.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss