Elkészítés: A ratatouille-hoz (francia lecsó) a zöldségeket egyforma darabokra kockázzuk. Először a hagymákat fonnyasztjuk meg kevés olívaolajon, majd együtt az összes zöldséget megpároljuk. Kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kukoricadarát kétszeres mennyiségű sós vízben, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a szemek teljesen megpuhulnak. Amikor elkészült, vajjal és kevés olívaolajjal összekeverjük, hogy még krémesebb legyen, sóval, borssal ízesítjük.
Egy kerek piteformába öntjük a megfőtt polentát, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a kész ratatouille-t. Körben peremet hagyunk a polentának, amit nem fedünk le a lecsóval. Tetejét parmezánnal megszórjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre