Polenta-pite ratatouille feltéttel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • kukoricadara
  • vaj
  • olívaolaj
  • parmezán
  • bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paprika
  • cukkini
  • padlizsán
  • paradicsom
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A ratatouille-hoz (francia lecsó) a zöldségeket egyforma darabokra kockázzuk. Először a hagymákat fonnyasztjuk meg kevés olívaolajon, majd együtt az összes zöldséget megpároljuk. Kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kukoricadarát kétszeres mennyiségű sós vízben, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a szemek teljesen megpuhulnak. Amikor elkészült, vajjal és kevés olívaolajjal összekeverjük, hogy még krémesebb legyen, sóval, borssal ízesítjük.

Egy kerek piteformába öntjük a megfőtt polentát, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a kész ratatouille-t. Körben peremet hagyunk a polentának, amit nem fedünk le a lecsóval. Tetejét parmezánnal megszórjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss