Polenta pirított gombával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Egy kisebb fazékban felforrósítunk 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymakockát. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd beleforgatjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, kevergetve főzzük kb. 15 percig. Eztán félrehúzzuk, és fedő alatt duzzadni hagyjuk 10 percig.
  2. Közben a gombát letisztogatjuk, és szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. Megpirítjuk rajta a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A polentát összekeverjük a mascarponéval, majd sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. Végül adagonként tányérokra halmozzuk, és a gombával együtt, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szezonban rókagombával vagy vargányával is elkészítheted. Tetszés szerint frissen aprított zöldfűszerrel díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss