Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Polenta (kukoricakása) alaprecept

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat.
  2. A masszát beleöntjük egy fóliázott, kerek hőálló tálba, vagy egy vajjal kikent evőkanállal kiszaggatjuk galuskának.Az előbbi esetben megvárjuk, míg megdermed, és szeletekre vágva (és esetleg kisütve) tálaljuk. Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.

ERDÉLYI TOKÁNY PULISZKÁVAL>>> 

SONKÁS-GOMBÁS SÜLT PULISZKA>>> 

KÓKUSZOS PULISZKAPUDING>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss