Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pokolszigeti babgulyás

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt kicsontozom, felkockázom. A hagymát, a szalonnát és a kicsumázott paprikát apróra felkockázom, a sárga- és a fehérrépát felkarikázom, a paradicsomot nyolcfelé vágom, a zellert felszeletelem, a fokhagymát összezúzom, a petrezselyemzöldet ledarálom.

A bográcsban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, világosra pirítom rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a nyolcrét vágott paradicsomot, a zöldpaprikát és a kicsontozott, kockákra vágott húst. 5 percig párolom, hozzáadom az őrölt köményt és a majoránnát, a fokhagyma felét, meghintem a pirospaprikával, sózom, borsozom.

Kevés vízzel, lassú tűzön - gyakran megforgatva a bográcsot - párolom, majd amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadom a fejtett babot, a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a meghámozott, felszeletelt zellert. Én egy hegyes csípős paprikát is belekarikázok ilyenkor. Felöntöm vízzel, beleteszem a csülök csontját, 10 percnyi forralás után mehet hozzá a meghámozott, kockákra vágott burgonya, és a többi fokhagyma. Készre, azaz, teljesen puhára főzöm.

Tálalás előtt kiveszem belőle a csontot, a levesbe belefőzöm a csipetkét, 5 percig még forralom. Frissen, forrón tálalom, tejfölt és ropogós friss kenyeret kínálok hozzá. Ne maradjon le az asztalról Erős Pista barátunk sem!

Megjegyzés

Az igazi babgulyás bográcsban, nyílt tűzön készül, de a tűzhelyen főtt is kitűnő.

Itt a nyár, ha nem is úgy látszik, de azért ha módunk van rá, gyerünk ki a szabadba, süssünk, főzzünk szabad tűzön! Jó étvágyat hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss