Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póker torta (almás-mákos)

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg darált mák
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 13 dkg cukor
  • 2 csomag pudingpor
  • 2 dl tejszín felverve
  • 3-4 evőkanál mascarpone
  • 1/2 rúd vanília
  • Az almás töltelékhez:
  • 60 dkg reszelt alma
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 dkg őrölt fahéj
  • 1 db citrom

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összekeverem. Először a száraz dolgokat, majd a nedves dogokat egyesével hozzákeverem. Legvégén pedig az olvasztott margarint.

Téglalap alakú tepsibe öntöm a masszát, melyet előzőleg sütőfóliával kibéleltem. 180 fokon készre sütöm, nálam kb. 40 perc volt. Ha a teteje esetleg égni kezdene, betakarom alufóliával, és úgy sütöm tovább. Majd hagyom kihűlni, 3 részre vágom.

A vaníliás krémhez megfőzöm a pudingot a cukorral. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, elkeverem a mascarponéval, és belekaparom a vaníliarúd belsejét. A krémet lazítom a felvert tejszínhabbal. Ha a krém túl folyós lenne (ez a mascarpone állagától függ), akkor használok 6-8 db lapzselatint a krémbe a fixálás végett.

Az almás töltelékhez margarinon megpárolom az almát, fűszerezem, a végén 6 lap zselatinnal felforralom. Hűlni hagyom.

Mikor minden összetevő kihűlt, összeállítom a tortát. Először vaníliakrémmel töltöm a tortát, az almás töltelék kerül középre, végül pedig vaníliással vonom be. Ha marcipánnal vonom be a végén a tortám, akkor 1 éjszakát hűtőben tárolom, mert könnyebb vele dolgozni, ha jól összeállt. Másnap már csak a bevonás marad és a dekoráció, aminek csak a fantázia szab határt.

Ezek is érdekelhetnek