Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pókemberes torta

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótához:
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml langyos víz
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A sima piskótához:
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml langyos víz
  • 1/4 csomag sütőpor
  • A vaníliás krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag vaníliás krémpor
  • A csokoládés krém:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag csokoládés krémpor
  • A bevonáshoz:
  • 70 dkg hóbevonó
  • A díszítéshez:
  • cukormáz
  • marcipánfigura

Elkészítés

Elkészítés: A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a cukorral és az olajjal, majd lassan hozzáöntjük a vizet. Habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük, majd laza mozdulattal belekeverjük a kakaós masszánkba. 26 cm-es kerek, vajazott-lisztezett tortaformába öntjük, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

A sima piskótát ugyanilyen módon elkészítjük, természetesen kakaópor nélkül!

A vaníliás krémhez a 6 dl tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen kezd összeállni, lassú keverés mellett beleforgatjuk a 3 csomag krémport. Újra magas fordulaton kész krémmé keverjük.

A csokoládés krémet ugyanígy készítjük el.

A kihűlt piskótákat kettévágjuk, és egy tortatálra helyezzük a kakaós egyik felét. Megkenjük a vaníliás krém felével, erre helyezzük rá a sima piskótánk alját. Ezt a csokoládékrém felével kenjük meg, erre helyezzük a kakaós piskótánk másik felét, melyet a maradék vaníliás krémmel kenünk meg. Végül ráhelyezzük a sima piskótánkat, és a maradék csokoládékrémmel bevonjuk a tortánk oldalát és tetejét.

A bevonáshoz a hóbevonónkat felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőszekrényből, majd porcukrozott sütőpapíron a kívánt nagyságúra nyújtjuk, de 2-3 mm-nél nem vékonyabbra. Gyors mozdulattal ráhelyezzük a tortára, és szépen elkezdjük rásimítani a tetején és az oldalán. A maradékot a széléről késsel levágjuk, ezt még díszítésnek felhasználhatjuk, fantázia kérdése.

Cukormázból készítjük a pókhálót és a pókokat, a pókember kész marcipánfigura volt.

A hóbevonó általában fehér, ételfestékkel lehet színezni, illetve lehet színezettet is kapni. Cukormázat is lehet már készen kapni, egy dobozban 4 féle szín van, felbontás után ismét felhasználható. A torta első olvasásra talán bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű. Ami munkaigényesebb, az a bevonás és díszítés. Kisfiam születésnapjára, az ő kívánságára készítettem.

Ezek is érdekelhetnek