Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pojéka leves

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kicsontozott csirkehús (bármilyen húsból finom)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • darabka zellergumó
  • 4 kanál olaj
  • 1 kanál liszt
  • 20 dkg aszalt szilva (mag nélkül)
  • 1 kiskanál szemesbors
  • 2 babérlevél
  • Betétnek:
  • apró nokedli vagy apró tészta

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, beleszórjuk a szemesborsot, a babérleveleket, és félpuhára főzzük.

Akkor beleszaggatjuk a nokedlit (vagy az apró tésztát), beletesszük az aszalt szilvát, és készre főzzük.

Végezetül a maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk vele a levest.

Megjegyzés

Tejföllel szokták tálalni, én csak úgy magára ettem, nagyon ízlett. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss