Elkészítése: Az alapanyagokat összegyúrjuk a felfuttatott langyos élesztővel, jól kidolgozzuk, majd 1,5-2 cm-es lappá nyújtjuk. 5x10 cm-es darabokra vágjuk és töltjük. Alsó és felső szélét egymásra hajtva /mint a buktát/ végeit lenyomva, tojással megkenve, 1-2 helyen bevágva /mint a kenyeret szokás/, tepsibe téve megsütjük, előmelegítet sütőben. Gyors, egyszerű, 25-35 perc alatt elkészíthető.
Tölteléke bármi lehet: darált tepertő az eredeti, de én már tettem bele, főtt karfiolt, zöldségféleséget, sonkát, gombát, káposztát, császárszalonnát, pirított hagymát, stb. Fantázia kérdése.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre