Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pogácsa túróval, hajdinával, szezámmal és sajttal

120 perc
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 tepsihez:
  • 30 dkg puha margarin
  • 1 kis pohár joghurt (130 g)
  • 50 dkg túró
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 5 dkg napraforgómag (pucolt)
  • 3 evőkanál szezámpehely
  • 3 evőkanál hajdinapehely
  • 65-70 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos tej
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 10 dkg tömlős tejszínes natúr krémsajt
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • szeletelt mandula
  • mák

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverem, majd letakarom és hagyom állni 1 órát. Különösebben nem fog megkelni, mert a túró miatt elég nehéz a tészta, de majd megkel a sütőben.

Ezután lisztezett asztalra borítom, 1,5-2 cm vastagra kinyújtom, majd az egyik tepsit közepes a másik tepsit kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. /A tetejét nem rácsozom be, mert mandulával fogom meghinteni/

A sütőt előmelegítem 200 C fokra.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, nem túl szorosan egymáshoz, majd tojással lekenem a tetejüket, meghintem a mandulával és a mákkal. (Lehetne sajttal is vagy magokkal...)

Hagyom a tepsiben még állni 15 percet a pogácsákat, majd 25-29 perc alatt megsütöm. A sütés időtartama függ a pogácsák méretétől, ha apróbbak, akkor rövidebb idő kell nekik.

Ezek is érdekelhetnek