Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverem, majd letakarom és hagyom állni 1 órát. Különösebben nem fog megkelni, mert a túró miatt elég nehéz a tészta, de majd megkel a sütőben.
Ezután lisztezett asztalra borítom, 1,5-2 cm vastagra kinyújtom, majd az egyik tepsit közepes a másik tepsit kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. /A tetejét nem rácsozom be, mert mandulával fogom meghinteni/
A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, nem túl szorosan egymáshoz, majd tojással lekenem a tetejüket, meghintem a mandulával és a mákkal. (Lehetne sajttal is vagy magokkal...)
Hagyom a tepsiben még állni 15 percet a pogácsákat, majd 25-29 perc alatt megsütöm. A sütés időtartama függ a pogácsák méretétől, ha apróbbak, akkor rövidebb idő kell nekik.