Elkészítés: 1 dl picit cukros tejben megfuttatom az élesztőt, majd a liszthez adom, amibe beleteszem a tejfölt, a sót, a tojássárgákat és az étolajat. Jól kidagasztom, majd kettéveszem. Külön-külön dolgozok velük, mert amennyire csak lehet, ki kell nyújtani, majd mint a beiglit feltekerni, majd háromba hajtani. Lisztezett tányérra teszem, és hagyom megkelni. Kb. fél órát pihentetem (előmelegített sütőben, 50 fokra szoktam beállítani a sütőt), majd ugyanezt a munkafolyamatot még egyszer elvégzem, ekkor újra pihentetem fél órát. Végül kb. 2 cm vastagra kinyújtom, bevagdosom a tésztát, és kiszaggatom. Tetejét tejföllel vagy felvert tojással megkenem, és reszelt sajtot hintek a tetejére. Nagyon mutatós, réteges, és még finom is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre