A brokkoli gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban. Kutatások azt is kimutatták, mennyire jótékony hatású többféle rákbetegség, továbbá az áttétképződés megelőzésében. Komplex összetevői, valamint alacsony kalóriatartalma (34 Kcal/100 gr) miatt az egészségükre fokozott figyelmet fordítók, sportolók és diétázók egyik kedvenc zöldségféléje is.
Sokan imádják a brokkolit, sokan viszont ki nem állhatják. Az utóbbi esetben talán szerepet játszhat, hogy bár könnyű elkészíteni, gyakran túlfőzve, nem megfelelően fűszerezve kerül tálalásra. Kis odafigyeléssel azonban ez a zöldség igazi kedvenc lehet a konyhában. Ezzel a sajtos-tejfölös rakott brokkolival például nem lőhettek mellé!
A sajtos-tejfölös rakott brokkoli hozzávalói:
- 1 kg brokkoli
- só
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- bors
- 3 dl tejföl
- 30 dkg trappista sajt