Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű gesztenyés-meggyes sütemény

MME MME
4/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Megsütjük a piskótát, vagy készen veszünk egy tekercset. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszához. Robotgéppel keverjük, míg egynemű lesz, majd belezúdítjuk a lecsöpögtetett meggyet. Egy kisebb tálat kibélelünk a piskótával (az oldalán is), ráhalmozunk a masszából, majd megint egy réteg piskóta következik. Ezt addig ismételjük, amíg megtelik a tál, végül piskótával befedjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük, kiborítjuk, majd leöntjük az olvasztott csokoládéval, melyet gőz fölött olvasztottunk fel 1 evőkanál olaj hozzáadásával.

Megjegyzés

Sosem maradt másnapra ebből a sütiből. - MME

Ezek is érdekelhetnek