hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű fokhagymás csomó

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • olívaolaj
  • 1 bögre liszt
  • 3/4 tk só
  • 2 tk sütőpor
  • 1 bögre görög joghurt
  • 2 tk vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek parmezán (reszelt)
  • 1tk petrezselyem (aprítva)
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A fokhagymás csomó tésztájához a sót, a sütőport és a lisztet alaposan összekverjük egy tálban. Hozzáadjuk a joghurtot és addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll.
  2. Nyolc egyenlő részre szeleteljük, és mindegyikből egy 23-25 centis rudat sodrunk a kezünkkel, majd mindegyiket  úgy fonjuk, mintha egy csomót kötnénk a közepére.
  3. Egy tepsi aljára sütőpapírt rakunk. Ráhelyezzük a tésztákat (legalább 4-5 centi távolság legyen köztük), megkenjük őket olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben15-18 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat. Megdinszteljük benne az apróra vágott fokhagymát.
  5. Amikor a csomók megsültek, megkenjük őket a vajas fokhagymával, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és petrezselyemmel. 

Ezek is érdekelhetnek