Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Podlupka

MME MME
80 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A podlupka elkészítéséhez a felapríott vöröshagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd összekeverjük a darált hússal, az átmosott rizzsel, a tojással és a fűszerekkel.
  2. A tormaleveleket leforrázzuk, a vastag ereket kivágjuk belőle, és beletöltjük az elkészült húsos masszát és feltekerjük, mint a töltött káposztát.
  3. Egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük.
  4. A sóskát olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, picit pirítjuk, majd robotgéppel simára turmixoljuk. Felengedjük tejföllel és a töltött tormalevelekre öntjük. Összeforraljuk, és tejföllel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Tipp: A tormalevél helyett szőlőlevélbe vagy karalábélevélbe is tölthető. Recept: Gallóné Korompai Ágnes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss