Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Firkáltember a konyhában: pljeskavica, ahogy még nem próbáltad

default user icon
MME
Pljeskavica nélkül elképzelhetetlen a nyári grill szezon. A szaftos, fűszeres húspogácsa ajvárral remek választás egy nyáresti grillpartihoz. Németh Tamás, Firkáltember, a füstös konyha és a barbecue fenegyereke egy újra gondolt változatát mutatja be ennek a népszerű délszláv kedvencnek.

A nyári grillpartikon sokszor gondban vagyunk, hogy a grillezett csirkemell, tarja és grillkolbászok, húspogácsák mellett mit sütögessünk. A déli szomszédainktól megirigyelt pljeskavica is sokak kedvence. A szaftos, fűszeres húspogácsa és a krémes ajvár salátával tökéletes fogás. A pljeskavica titka, hogy többféle húsból, általában marhából, és bárányból készítik. Sokan félnek attól, hogy el tudják-e készíteni a húspogácsát, megfelelő lesz-e a fűszerezése, a hús állaga. Németh Tamás, séf, a BBQ szakértője egy újra gondolt változatát mutatja be ennek a grill ételnek. A húspogácsa helyett a déli szomszédaink másik kedvence, csevapcsicsa kerül a pitába. Íme Firkáltember pljeskavicája.

A csevapcsicsához:

60 dkg darált marhanyak
60 dkg darált báránylapocka
1 tk szódabikarbóna

feketebors

A paprika raguhoz:

20 dkg vöröshagyma
zsír
40 dkg paprika
30 dkg paradicsom

bors
fűszerpaprika

A pitához:

10-12 db koktélparadicsom
2 fej lila hagyma
pita

Németh Tamás 

Németh Tamás, Firkáltember, a füstös konyha és a barbecue fenegyereke. Az őszinte, szabadszájú séfet már nemcsak a Balatonon, hanem a Mindmegette.hu-n is megtaláljátok. Tamás több, mint húsz éve dolgozik a gasztronómiában, 2014-től pedig a BBQ területen alkot marandót. Firkáltember videósorozatában nem csak a faszénen grillezett ételek láttán fut össze a szánkban a nyál. Tamás olykor megmutatja nektek, hogyan készíthettek el olyan hagyományos ételeket is, mint például a dödölle.

Ezek is érdekelhetnek