Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pljeskavica, ahogy Firkáltember készíti

MME MME
105 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1.  A pljeskavicához először a húst készítjük el. A darált marhanyakat és a darált báránylapockát egy tálba tesszük. Rászórjuk a szódabikarbónát, a sót és a borsot és jól összekeverjük és a legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felhevített zsíron elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal, fűszerpaprikával és néhány percig főzzük.
  3. A húsból kis rudakat, kolbászkákat formázunk. Forró grillrácson, grilllapon kevés zsiradékkal megsütjük, oldalanként 2-3 percig. 
  4. A koktélparadicsomot kisebb cikkekre, a lila hagymát karikákra vágjuk. 
  5. A pitát félbe vágjuk. Megtöltjük a paprikás raguval, elhelyezünk benne 4-5 húsrudat, végül rakunk bele koktélparadicsomot és lila hagyma szeleteket.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A PLJESKAVICA

Ezek is érdekelhetnek