Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Placuszki (lengyel palacsinta)

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet kiméred egy tálba, hozzáadod a sütőport, elkevered, majd beleütöd a tojást. Hozzáadod a tejet, és sima masszává kevered. Ne ijedj meg, nagyon sűrű lesz az állaga. Tedd félre kicsit a masszát.

Pucold meg az almát, majd nagylyukú reszelőn reszeld le. A cukorral keverd össze, majd egy kevés sóval együtt dolgozd bele a tésztába (de most ne használj gépet, elég egy kanál illetve fakanál). Ami levet eresztett az alma, azt is bele kell keverni a masszába.

Vajban (nem olajban, mert az olajban sült placuszki nem olyan jó) süsd ki. Egy jó púpos evőkanállal tegyél a serpenyőbe egy kis halmot, azt kissé egyengesd el (laposra), és süsd meg mindkét felét szép barnára. Melegen, porcukrozva fogyasztjuk. :)

Megjegyzés

Használhasz hozzá bármilyen gyümölcsöt. Én csináltam már banános-almást. Ehhez a banánt megpucoltam, pépesítettem, az almát pedig a fentiek szerint készítettem elő. Arra figyelj csak, hogy ha másmilyen gyümölcsöt használsz, akkor annyi cukrot tegyél hozzá, amennyit a gyümölcs megkíván.

Én nagyon szeretem, és elég gyakran elkészítem . :) A képen látható mennyiség egy sütés eredménye.
- Mismouth

Ezek is érdekelhetnek

Friss