hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzatészta teljes kiőrlésű lisztből

75 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőtálban az instant élesztőt a cukorral együtt 2,3 dl langos vízben feloldjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig, amíg felhabzik.
  2. Hozzáadjuk a mézet és a sót, belekeverünk 1 öntet olívaolajat, és kézi mixer dagasztószárával (vagy kézzel) beledolgozunk 36 dkg lisztet.
  3. A tésztát lisztezett felületre tesszük, és kézzel kidagasztjuk kb. 5 perc alatt. Amennyiben túl nedves, dagasztás közben beledolgozzuk a maradék 4 dkg lisztet. Végül gombóccá gömbölyítjük és visszatesszük a tálba. Folpakkal lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük 1-2 óra alatt.
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltéttel megrakjuk, és 250 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt, készre sütjük. 

 4 TIPP, HOGY TÖKÉLETES PIZZÁT KÉSZÍTS! >>> 

9 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES HÁZI PIZZÁHOZ >>> 

ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ >>> 

Kelesztéskor a folpakot ne tapaszd túl szorosan a tál szájára, mert akkor a tészta nem tud megemelkedni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss