A vizet felmelegítjük, és amikor langyos, keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, kevés liszttel szórjuk meg, futtassuk fel. Ezután jól összdolgozzuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, 6 cipóra osztjuk, majd ezeket egyenként kör alakúra nyújtjuk.
A tepist kibéleljük sütőpapírral, rátesszük az egyik tésztát , megkenjükpizzaszósszal, megszórjukaz ízlés szerinti feltétekkel, majd 200-250°C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.
6 db vékony, kb. 25 cm átmérőjű pizza készíthető ebből a mennyiségből. Ha kicsit vastagabb pizzát szeretnénk, osszuk 5 adagra. De legfeljebb 1,5 centisre nyújtsuk ki, hiszen a tészta sütés közben még emelkedik.
- MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!