A gyerekeim igazi csigarajongók. A kerti csigát örömmel gyűjtik össze egy nagyobb eső után, egy beígért kakaós csigáért hajlandóak hagyni, hogy befonjam a hajukat copfba. De a legnagyobb öröm, ha együtt készítünk csigákat. Most egy sós változatot hoztam nektek.
A közös csigakészítés mindig nagyon jó móka, mert közös családi program. Minden fázisra meg vannak a jelentkezők. A tésztát a nagy gyúrja, a kicsi kinyújtja, az apjuk megkeni a szósszal, aztán együtt feltekerjük.
Túróval
A tésztájába mindig teszek egy kis túrót, így lány és puha lesz, kívül pedig ropogós. A túró nem csak az állagát javítja, hanem kiváló kalcium forrás, így a növekedésben lévő kis szervezetre is jótékonyan hat.
Sikérrel
A búzasikér a tészta sikerét biztosítja – segít, hogy lazább legyen és rugalmasabb. A teljes kiőrlésű lisztek mellé mindig teszek sikért, ezzel élvezhetőbb lesz az állaguk a tk lisztes tésztáknak.