Elkészítés: A lisztet beletesszük egy tálba. 2 dl langyos vízben 1 kávéskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, a liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a 2 dl vizet és a 0,5 dl olajat. Összedolgozzuk, és meleg helyen kelesztjük.
A hagymát puhára pároljuk egy kis olajban, esetleg lehet adni hozzá egy kis vizet, hogy le ne ragadjon. Ha a hagyma megpárolódott, belenyomjuk a pizzakrémet, beletesszük a fűszereket, és reszelünk bele sajtot bőségesen.
A megkelt tésztát megfelezzük, kinyújtjuk, majd a tölteléket rákenjük, összecsavarjuk. Én a kivajazott sütőtepsiben nyújtottam ki a tésztát kézzel, így nem kell vesződni azzal, hogy miután megkentük bele kelljen emelni a tepsibe. Miután összecsavartuk, mehet a tetejére is sajt.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg jól át nem sül és a sajt meg nem pirult.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre