1 tubus pizzakrém vagy 2 dl fűszeres paradicsomszósz
oregánó
reszelt sajt
olívabogyó
olaj a kenéshez
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, és egy csipet cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy edénybe öntjük, a közepébe lyukat vájunk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, és egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kerekded cipóvá formázzuk, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pizzakrémet vagy a paradicsomszószt. Megszórjuk oregánóval.
Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejükre bőven szórunk reszelt sajtot, és mindegyikre 1-1 olajbogyót is teszünk.
További 20 percet pihentetjük a csigákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük őket.