Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzás csiga egyszerűen

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, kis cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, a felfuttatott élesztőt és a sót. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
  3. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
  4. Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
  5. A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc).

A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

PIZZÁS HÁROMSZÖGEK: ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ FALATOK 5 PERC MUNKÁVAL! >>> 

Megjegyzés

A krémet nem szabad sajnálni, nyugodtan rámehet az egész tubus. Én még szoktam szórni rá oregánót és bazsalikomot is. A tészta állaga mutatja, ha esetleg kell még bele liszt vagy tej. Ebből a mennyiségből nekem 20 csiga szokott elkészülni.

Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Cs.
- Cs.Andrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss