1 dl vizet éppen csak meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen hagyjuk felfutni (8-10 perc).
A lisztet keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a széléről, csak annyi lisztet keverünk hozzá fakanállal, hogy galuska lágyságú tésztát kapjunk. Kevés lisztet a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk, majd addig dagasztjuk (akárkézi robotgép spirálbetétjével), amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
A megkelt a tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, tenyerünkkel a kívánt nagyságra adagoljuk és formára húzogatjuk.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A sütőformát olajjal kikenjük, belefektetjük, nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén picit vastagabb legyen. A tésztalapot vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal, megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, szalámival, sonkával, oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 15-25 percig sütjük.