Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Hol lehet tényleg finom pizzaszeletet kapni Budapesten?

A fővárosban megszámlálhatatlan helyen lehet pizzaszeletet vásárolni, az egészen apró 0-24-es kis ABC-től kezdve a plázákon át az aluljárókig, mindenhol találunk. Egy teljes pizzát adnak el szeletelve, ami üzletileg nem egy rossz fogás, akárhogy nézzük.

A rohanó életvitelünk mellett sokszor a pizzaszeletek jelentik a gyors ebédet vagy vacsorát. Pillanatok alatt bedarálhatók, és különösebben nem kell velük vigyázni fogyasztás közben, hogy leennénk az új Gucci öltönyünket vagy kosztümünket.

ÉTTEREMAJÁNLÓK a Mit ettem ma oldalán >>> 

Fogtuk magunkat, és elindultunk feltérképezni a várost. Az alapelv az volt, hogy mindenhol közel hasonló szeleteket teszteljünk. Ez nagyjából kivitelezhetetlen, mivel akármilyen furcsa, nem mindenhol árulnak margherita vagy csupán szalámis szeleteket például.

HOL A LEGFINOMABB A FÁNK BUDAPESTEN? KIPRÓBÁLTUK VAJNA TÍMEA FÁNKOZÓJÁT IS! >>>
IGEN  

Az utcán lézengve csak úgy kiszúrni az Igent, nem olyan egyszerű. Nincsen utcafrontos, hivalkodó felirat vagy hasonló. Bent 4 ember már szűkösen fér el, pedig sokan vannak, akik fatüzelésű kemencéjüket hosszú percekig tudnák álmélkodva bambulni. Pont a kemence ad egy különös hangulatot az egésznek, pedig maga az üzlet masszív olasz életérzést nem sugároz magából.

Étlapjuk mondhatni állandó, de apróbb változásokat tapasztalhatunk rajta, ha állandó vendégnek számítunk az üzletben. Kérhetünk szeletelve, de akár egyben is pizzát. Dobozaik a legendás „George Clooney akcióban” freskóval vannak díszítve.

A margherita pizzájuk elképesztően finom. Hihetetlen, hogy paradicsom és mozzarella mire képes együtt. A tészta kicsit túlsült, így az alja kormos lett foltokban, de hála az égnek ízre nem pusztította az élményt. A szánkban sokáig érezzük még az ízeket, amitől leginkább csak hümmögni tudunk bájvigyorral arcunkon.

A másikat szalámi-ricotta párosával vadították, melyek közül inkább a szalámi íze dominál. Karakteres íze van, de nem csípős kicsit sem. Állagra érezhetően megsült, de nem száradt ki, és nem lett csipsz belőle. A tészta picit itt is kormos alul, de az ilyen kemencénél ezt talán elnézhetjük.

Adagra a tészták olaszosan vékonyak, így kajakómát két szelettől aligha kapunk. Kapunk viszont mennyei ízeket, amiért egyszerűbb esetben 420 forintot, míg a jobban felszerelt példánynál 520 forintot kell kifizetni. Egészen más viszonylatba emeli a pizzaszelet élményt egy strandbüfé után például.

GOFRIT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN, MEGLEPŐEN OLCSÓT IS TALÁLTUNK >>>
Pizza Forte  

Pár éve egyre több Pizza Forte üzlet kezdett megjelenni a városban. Kezdetben inkább csak rendelt tőlük mindenki, de manapság már köztudott, hogy a város több pontján is jelen vannak. Most történetesen az Oktogonhoz közeli egységüket látogattuk meg.

Modern, hangulatos belső, ahol szinte azonnal szembetaláljuk magunkat az aktuális pizzakínálattal. A személyzet épp kicsit morcos hangulatban volt, de azért sikerült kifaggatni őket, hogy melyik pizza, mit is rejt valójában. Miután tálcára került a két szelet, az első, ami feltűnt, hogy mennyire apró mindkettő.

A margheritánál kezdésnél megtudtuk, hogy a tészta egészen puha, levegős, de egyben rágós is, ami nem kis rejtély elsőre. Sokadik falat után sem javult a helyzet, nem a legjobb tészta, az biztos. Ízre nagyon halovány, a paradicsom éppen, hogy csak kiérződik belőle, a sajt pedig erőtlen. A fűszerezése kicsit javít a helyzeten, de így sem túl fényes az eredmény.

A szalámival turbózott párja kapott még egy paprikát is cserébe, ami viszont nem csíp. A szalámi enyhén pikáns, de másodpercek alatt elillan szánkból az íze. Állagra ez is ugyanolyan, mint előző barátja, azaz mintha picit nyers lenne.

Adagra kevés, ebből négyet nevetve és szinte pillanatok alatt be lehet darálni, ezt talán valami gyerekméretből szeletelték fel. Egy szelet 300 forint, de ha egyből kettőt vásárolunk, akkor már csak 500-at kell kipengetni érte. Nem ültünk a földre az örömtől, bizony többet vártunk.

ERITRIT, XILIT, FRUKTÓZ ÉS STEVIA - VÉGIGKÓSTOLTUK ÉS TESZTELTÜK A CUKORPÓTLÓKAT >>>
PizzaMe 

Csendben terjeszkedik a PizzaMe, akik immár 5 üzlettel vannak jelen Budapesten. A Király utcából átszöktek Budára is, így nem kell feltétlen miattuk bejárni a várost. Kezdetben a bulinegyed éjszakás műszakát teljesítő lakosságának terítették csak pizzáikat.

Folyamataik egy-egy állomása tökéletesen gépiesített, de mégis megmarad a „kézműves” élmény. Az üzletet vastagon átjárja a sült tészta illata, ami nem csoda, mert a vendégtől fél méterre sülnek a pizzák. Étlapjuk mondhatni állandó, ha bármi kifogyna, 5-10 percen belül azonnal pótolják.

Margherita pizzájuk a hagyományos recept alapján készül, azaz mozzarella és paradicsomszósz csupán. A tészta vékony, de a széleinél egészen megvastagodik. Ropogóssága szinte hibátlan, pár foltban viszont puhának hatott, talán még fél perc sütés kellett volna neki. A szósz kimérten paradicsomos, fűszeressége gyengéd, szóval ez is inkább simogatja lelkünket.

Diavola, azaz csípős szalámival megtoldott testvére alapjaiban tökéletesen ugyanolyan, mint előző párja. A szalámi viszont megbolondítja, a csípős hús íze sokáig kitart, illetve ereje sem elenyésző. A tészta itt is majdnem hibátlan.

Szalámi nélkül egy szeletért 280 forintot, míg szalámival 390 forintot kell kifizetni. Adagra nem bődületesen laktató, de ez betudható annak, hogy nem kenyérnyi tésztát adnak, hanem olaszosan vékonyat. A minőséggel tényleg nincsen baj, a tészta talán csak némi malőr miatt nem lett 100%-osan tökéletesen ropogós.

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>>
Trio  

Aluljáró Trio nélkül? Na, még mit nem! Nagyjából ez is lehet a tulajdonosok fejében, mivel már kihívás olyan metróaluljárót találni, ahol nem találunk egyet a Trio üzletei közül. A koncepció egyszerű: gyorsan, útközben elfogyasztható kaják relatíve alacsony áron. Az aluljáróban evés már egy kicsit megosztja közönséget, de a tapasztalatok és a kígyózó sorok alapján sokan nem ellenkeznek vele.

Folyamatosan rotálódik a kínálat, azt lehet kérni, ami éppen előttünk van a pultban. A húsvét közeledtével van ilyen névvel ellátott pizzájuk is, ami aranyos húzás. Látogatásunk során olyan egyforma volt a kínálat, hogy mindössze egyetlen szeletet kóstoltunk, ami paprikás-szalámi fedőnévvel futott. A szalámi keményre sült és felpenderedett, és a közepében ott ringatózott pár csepp zsiradék. Ízre enyhén paprikás, de érezhetően túlsült szerencsétlen.

A tészta magyarosan normál, olaszosan iszonyat vastag. Széleinél már-már kalácsszerű, de másik végénél sem nevezhető vékonynak, akármennyire is jóindulatúak szeretnénk lenni. Ízre a tészta semmi, ropogóssága nulla. A paprika menti kicsit a dolgot, enyhén csíp, de lángokat nem fogunk okádni tőle. A sajt állagra megvan, ízre tökéletesen üres.

A szeletek mindegyike 250 forint, adagra nem rossz, mivel a tészta alaposan eltelíti gyomrunkat. A pizza mellett állandó jelleggel gyrost is találunk, illetve pár hagyományos szendvicset is kiimádkozhatunk a pultból párszáz forintért cserébe.

TESZT! VAN JOBB 3 IN 1 KÁVÉ, MINT A NESCAFÉ? >>>
Made in Pasta/Pizza 

Az Oktogon szegletében találjuk magunkat, ahol olaszos hangulat fogad bennünket. Egyből a pizzákat látjuk magunk előtt, melyek extra látványosak. Színesek, guszták és szerencsére van köztük margherita és szalámis is.

Bent sok esélyünk nincs leülni, de jó idő esetén az Andrássy úton található padok akár jobb élményt is nyújthatnak. Pizzáik rendkívül jó tésztára építkeznek, vékonyak és tökéletesen ropognak. Ennek ellenére egy pillanatig nem érezni száraznak. Ez bizony igencsak közel van az olaszos élményhez.

Margherita összeállításuk visszafogottan paradicsomos, de a sajt sem viszi túlzásba a szerepét. Végig a lágy, könnyed ízek uralják, semmi hivalkodót nem találunk benne. Fűszerezése visszafogott, de inkább észrevehetetlen. Enyhe csepegésre számíthatunk, ha izmozva összelapítjuk, de amúgy nincsen tocsogás veszély.

A szalámis verzióban végre találunk egy karakteres ízt. A hús mellé kapunk kukoricát is, ami egyáltalán nem édes. Visszahúzódva mutatja csak magát, másodhegedűs ebben az összeállításban, ami egyáltalán nem baj. A tészta itt is tökéletes, ezt nagyon érzik.

Egységesen 390 forintot kell fizetni a szeletekért, melyek adagra nem apróak, de azért 2-3 darabot nagyobb megerőltetés nélkül le lehet gyűrni. A hely korrekt, a pizza finom, de egy picivel több és intenzívebb ízt elbírna.

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>>
Pizza King  

Ha Trióból sok van a városban, akkor Pizza Kingből rengeteg. Minden kereszteződésben lassan találunk egyet, legyen akár 5-6 férőhelyes lyuk vagy nagyobb, ahova többedmagunkkal is le tudunk már ülni. Üzleteik egyik speciális képessége, hogy veszettül meleg van bent, egyes helyeken szinte a szék is ránk olvad.

Megjósolhatatlan, hogy mikor, milyen szeletelt pizzák vannak a pultban, a klasszikus, egyszerű példányokat itt sem igazán találjuk meg. A szerencsés látogatás során egy gyrosos és egy sonka-kukoricás verziót sikerült tesztelni. Mindkettőre elmondható, hogy tésztájuk olyan, mint egy felfújt kalács, csak nem édes. Fullasztó és száraz, íze pedig tökéletesen semmi.

Paradicsomos vagy bármilyen alap ízét egyiknél sem sikerült megtalálni, végig a száraz tészta fojtogatott minket. A sonka-kukorica esetében utóbbi feltét masszívan jelen volt kifejezetten édes ízvilágával. A sonka minősége miatt Michelin-csillagot aligha fog kapni a hely. A kettő között leginkább a kukorica az érezhető különbség, amúgy majdnem, hogy ikrek is lehetnének.

Árban szeletenként 200 forintot kell fizetnünk, amiért kapunk egy kegyetlenül vastag és tésztát és silány minőségű feltéteket. Tipikusan buli utáni részegség/kezdődő másnap kioltására alkalmas pizzát árulnak, többet ne várjunk tőlük.

A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 
Ítélet

Kicsit olyan misszió volt ez az egész, mint szénkazalban tűt keresni. Számtalan elrejtett, ám de zseniális pizzagyáros lehet a városban. A tesztelt alanyok közül az egyes szempontok alapján más-más rangsort lehet felállítani.

Tészta

Abban az esetben, ha a pizza tésztáját akarjuk mindenképp élvezni, akkor a Made in Pasta/Pizza a nyertes. Őt követi közvetlenül a PizzaMe, majd az Igen. A Pizza King és a Trió versenghet a legrosszabbnak járó díjért, amit egy fokkal fentebbről figyel csak a Pizza Forte.

Feltét

A feltétbajnokság alapján egyértelmű győztes az Igen, akiket a PizzaMe és a Made In Pasta/Pizza követ. A sereghajtók között egy lehelettel a Trió előzi a Pizza Kinget, de a Pizza Forte a negyedik helyre került holtversenyben.

Összességében

Viszont, ha mindent figyelembe veszünk, és úgy osztjuk a helyezéseket, akkor első helyen az Igen, utána egyetlen hajszállal a PizzaMe, majd a dobogó aljára a Made In Pasta/Pizza. Negyedik a Pizza Forte, ötödik a Trió és végül a Pizza King.

Ezek is érdekelhetnek

Friss