Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel

120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • 1,5 dl víz (langyos)
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 mk só
  • A feltéthez:
  • 1 csomag zöld spárga
  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 ek olívaolaj
  • paradicsom
  • sonka
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros vízbe, majd összekeverjük, és egy keverőtálba öntjük. Ezután hozzáadjuk az olajat.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd az élesztős keverék tetejére szitáljuk. Ezután a robotgép dagasztó szárával pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát. 
  3. A tésztát három egyforma részre osztjuk, és gombóccáformáljuk, majd egy nagyobb, olajjal kikent tálcára helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
  4. A spárga fás részét letörjük, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A bimbókat levágjuk, majd félretesszük. A maradék szárrészt felaprítjuk, majd enyhén sós vízben puhárafőzzük. Ezután leszűrjük, és kihűtjük.
  5. Amikor már teljesen kihűlt,hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd összeturmixoljuk.
  6. Ezután a vékonyra nyújtott tésztátmegspricceljük egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen rákanalazzuk a spárgás-mascarponés szószt.
  7. Ráteszünk néhány szelet sonkát és paradicsomot, a spárga levágott bimbóit, és újra megspricceljük egy kevés olívaolajjal.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15 percig sütjük. Ezutánmegszórjuk a reszelt sajttal, majd további 10 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss