Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros vízbe, majd összekeverjük, és egy keverőtálba öntjük. Ezután hozzáadjuk az olajat.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd az élesztős keverék tetejére szitáljuk. Ezután a robotgép dagasztó szárával pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát.
A tésztát három egyforma részre osztjuk, és gombóccáformáljuk, majd egy nagyobb, olajjal kikent tálcára helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
A spárga fás részét letörjük, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A bimbókat levágjuk, majd félretesszük. A maradék szárrészt felaprítjuk, majd enyhén sós vízben puhárafőzzük. Ezután leszűrjük, és kihűtjük.
Amikor már teljesen kihűlt,hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd összeturmixoljuk.
Ezután a vékonyra nyújtott tésztátmegspricceljük egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen rákanalazzuk a spárgás-mascarponés szószt.
Ráteszünk néhány szelet sonkát és paradicsomot, a spárga levágott bimbóit, és újra megspricceljük egy kevés olívaolajjal.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15 percig sütjük. Ezutánmegszórjuk a reszelt sajttal, majd további 10 perc alatt készre sütjük.