Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzarózsák

60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek olaj
  • 1 ek tejföl
  • 2,4 dl tej
  • 2 tk só
  • 1 tk vegeta
  • 1 tk cukor
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag bolognaiszósz-alap vagy pizzakrém és sűrített paradicsom keveréke
  • 2 csomag sonka vagy szalámi
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztőt és a tészta további hozzávalóit összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelesztjük, kb. 1 órát.
  3. A bolognai szószt felfőzzük - sűrűsödésig kb. 4 perc.
  4. Ha a tészta a duplájára kelt, kettéválasztjuk, majd vékony téglalappá nyújtjuk.
  5. Kb. 5 cm-es csíkokat vágunk a tésztából majd pizzakrémmel megkenjük, rárakosgatjuk a félbevágott sonka vagy szalámiszeleteket és reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Feltekerjük a tésztacsíkokat és a vékonyan kiolajozott muffintepsi mélyedéseibe rakosgatjuk a rózsákat. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
  7. Előmelegített sütőben légkeverésen 170 fokon kb. 15- 20 percig sütjük.

    SÓS VENDÉGVÁRÓK >>>

    ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ >>> 

    A 8 LEGJOBB PIZZATÉSZTA ALAPRECEPT - PRÓBÁLD KI MINDET! >>>

Megjegyzés

Mutatós és finom, sós csemege. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss