Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza minden mennyiségben

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 2-3 dkg élesztőből, 1/2 dl langyos, cukros vízben kovászt készítünk, majd a liszthez adjuk, 1 teáskanál sót is beleteszünk, majd langyos vízzel kenyértésztává dolgozzuk.

Kb. 30-40 perc alatt meleg helyen megkelesztjük, majd a kiolajozott pizzaformákban kézzel kinyújtjuk a tésztákat.

A feltét alá paradicsomszószt, pizzakrémet, ketchupot vagy tejfölt kenünk. Sonkát, kolbászt, bacont, hagymaféléket, zöldségeket, húsokat, sajtféléket, gyümölcsöt szórhatunk rá ízlés szerint, majd fűszerezhetjük pizza fűszerkeverékkel vagy zöldfűszerekkel (bazsalikommal, oregánóval, borsikával és borsfélékkel). Végül gazdagon szórjuk meg reszelt sajttal. Ne sajnáljuk róla!

Kelesztjük a feltéttel együtt is még legalább 30 percig, és forró, 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Másik variáció, amikor 2 szem közepes burgonyát megfőzünk, és burgonyanyomón átnyomjuk, majd 40 dkg liszttel összekeverjük, adunk hozzá 5 dkg (kb. 2 evőkanál) olvasztott vajat és annyi langyos vizet, hogy kenyértésztát kapjunk.

Ezernyi módon variálható, innovatív étel a pizza. Mindenki szereti. Ezért elég gyakran kerül az étlapra. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss