A tésztához a száraz hozzávalókat beletesszük egy tálba, majd a lisztes-fűszeres keverék közepére lyukat készítünk. A langyos tejben felolvasztjuk a kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Miután az élesztő felfutott, a mélyedésbe öntjük, összegyúrjuk az olajjal és a vízzel, majd kézzel kidagasztjuk, enyhén belisztezzük, és letakarva, meleg helyen 20-30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt cipót lisztezett munkaasztalon kb. 20 cm-es kerek lappá formázzuk, majd a lisztes tenyerünkkel nyújtjuk, formázzuk, úgy hogy egy kicsit vastagabb pereme legyen, de közben ne szakadjon ki a tésztánk. A kívánt nagyságúra (max. 45 cm) nyújtjuk, majd megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk bazsalikommal, oregánó-val (szurokfű), és reszelt sajttal.
A feltét lehet kolbász, bacon, lila hagyma , zöldhagyma, paprika, paradicsom, vagy a másik kedvenc változatom: sonka, bacon, trappista, paradicsom, füstölt sajt.