hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizzatészta alaprecept

45 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Pizza alaptészta:
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 db kockacukor vagy
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • bazsalikom (szárított)
  • őrölt bors
  • oregánó (szárított)
  • Feltétnek (ízlés szerint):
  • 2 dl paradicsompüré vagy tejföl
  • kolbász
  • szalámi
  • sonka
  • trappista sajt
  • mozzarella sajt
  • füstölt sajt vagy feta
  • bacon
  • lila hagyma
  • zöldhagyma
  • paradicsomkarikák

Elkészítés

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat beletesszük egy tálba, majd a lisztes-fűszeres keverék közepére lyukat készítünk. A langyos tejben felolvasztjuk a kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Miután az élesztő felfutott, a mélyedésbe öntjük, összegyúrjuk az olajjal és a vízzel, majd kézzel kidagasztjuk, enyhén belisztezzük, és letakarva, meleg helyen 20-30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt cipót lisztezett munkaasztalon kb. 20 cm-es kerek lappá formázzuk, majd a lisztes tenyerünkkel nyújtjuk, formázzuk, úgy hogy egy kicsit vastagabb pereme legyen, de közben ne szakadjon ki a tésztánk. A kívánt nagyságúra (max. 45 cm) nyújtjuk, majd megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk bazsalikommal, oregánó-val (szurokfű), és reszelt sajttal.
  3. A feltét lehet kolbász, bacon, lila hagyma , zöldhagyma, paprika, paradicsom, vagy a másik kedvenc változatom: sonka, bacon, trappista, paradicsom, füstölt sajt.

 

Megjegyzés

Szerintem a pizza a magyarok legkedveltebb olasz étele.
1 db 45 cm-es pizza készíthető ebből a menyiségből - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek