Kimérünk 1 dl langyos vizet és feloldjuk benne az élesztőt, egy teáskanál cukorral, majd a lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzátesszük a sót és alaposan elkeverjük.
Miután felfutott az élesztő, a liszthez öntjük a maradék 2 dl langyos vízzel együtt. Majd elkezdjük összegyúrni a tésztát és amikor nagyjából felvette az összes lisztet, kanalanként hozzáadagoljuk az olívaolajat. Akkor van készen, amikor már sem a kezedhez, sem az edényhez nem ragad. Lefedjük egy konyharuhával vagy a kelesztőtál tetejével, és kb. másfél órán át, meleg helyen, a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, annyi felé osztjuk, amennyi pizzát készítünk. (Nekem 4 db pizza jön ki, ami körülbelül 32 cm átmérőjűek). Kigömbölyítjük mind a négy tésztaadagot és konyharuhával lefedve, kb. 10-15 percig tovább kelesztjük.
A megkelt gombócokat kör alakúra húzkodjuk. Ízlés szerint rárakjuk a feltéteket, és kb. 8-10 perc alatt 200-220 fokon készre sütjük.