Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza egyszerűen

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttajuk langyos, cukros, lisztes vízben (mindkettőből 1-1 kávéskanál, a víz kb.1,5 dl). Közben egy nagy tálba öntjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáaduk kb. 1 dl olajat és egy kevést sót. Fakanállal összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, ha nem elég puha, egy kis langyos vízzel és olajjal javítunk rajta. A tésztát letakarva kb. másfél órára langyos sütőbe vagy a napra tesszük.
  2. Közben elkészítjük a pizzaszószt. Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és a fűszereket, majd hozzáöntjük a paradicsompürét, és 5-10 perc alatt összefőzzük.
  3. A feltéthez valókat (ízlés szerint választhatunk hozzá bármit: sonka, gomba, kukorica, brokkoli, articsóka, sajtok, olíva, paradicsom, rukkola, stb.) megtisztítjuk és felaprítjuk. 
  4. Amikor a tészta megkelt (2-3-szorosára nőtt), kivesszük a tálból, átgyúrjuk, és 2-3 cipót készítünk belőle. Lisztezett deszkán kerekre, vékonyra nyújtjuk, majd az olajozott sütőlapra tesszük.
  5. Rákenjük a szószt, rászórjuk a feltéteket, végül a sajtot. Előmelegített, 180-200 fokos sütőbe toljuk, és 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss