Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza ananászos-kukoricás és gombás-olajbogyós feltétekkel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 tepsi pizzához:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj (olíva- vagy napraforgó - igazi pizzahívők olívát tegyenek hozzá, én napraforgóval szoktam csinálni)
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 teáskanál só
  • kevés őrölt bors
  • annyi lagyos víz, amennyi ahhoz kell, hogy jól dagasztható tésztát kapjak
  • A pizzaszószhoz:
  • kb. 10-15 dkg sűrített paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma összetörve vagy apróra vágva
  • kevés só, bors
  • langyos víz
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • szárított oregano
  • Az ananászos-kukoricás feltéthez:
  • 8 karika konzerv ananász
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • snidling
  • sajtok (mozzarella, reszelt parmezán, reszelt edami vagy trappista)
  • A gombás-olajbogyós feltéthez:
  • 2 marék szeletelt fagyasztott csiperke
  • 1-2 teáskanál kakukkfű
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • kevés napraforgóolaj
  • bors
  • fekete vagy zöld olajbogyó szeletelve
  • sajtok (mozzarella, reszelt parmezán, reszelt edami vagy trappista - ezen most az első három képviseltette magát)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az alapanyagokat összedolgozom, óvatosan adagolva a vizet, hogy megfelelő állagú legyen. 1-1,5 órát pihentetem langyos helyen.

A szószhoz a paradicsomhoz kanalanként hozzákeverem az olajat, ez besűríti, ezért utána annyi vizet keverek hozzá, hogy jól kenhető legyen a szósz. Hozzákeverem a fokhagymát, kicsi sót, borsot, oreganót.

A gombás feltéthez az olajon a hagymát és a gombát megdinsztelem, beleszórom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, majd beleforgatom egy kevés pizzaszószba.

A tésztát megfelezem, mindkettőt tepsibe nyújtom. A tészták tetejére paradicsomszószt kenek.

A gombás pizzához erre jön a gombás egyveleg, a szeletelt olajbogyó, a sajtok.

Az ananászos pizzához először a szósz, majd ananászt, kukorica és snidling kerül rá, majd teszek rá mozzarellát, parmezánt, reszelt edamit.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss