A darált húst keverjük össze az átnyomott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és alaposan keverjük össze. A húsos masszából formázzunk kis golyókat, és forró olajban süssük ki.
Szedjük ki egy papírtörlőre a húsgolyókat, és itassuk le róluk a fölös zsiradékot. A paradicsomokat karikázzuk, a paprikát apróra kockázzuk fel, és mindkét fajta hagymát vágjuk apróra.
A zöldségeket sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a húsgolyókkal. Mindegyik pitát hajtsuk félbe, és töltsük meg a zöldséges húsgolyókkal. Ha szeretjük, adjunk a töltelékhez tejfölt és reszelt sajtot is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre