Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pita húsgolyókkal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A darált húst keverjük össze az átnyomott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és alaposan keverjük össze. A húsos masszából formázzunk kis golyókat, és forró olajban süssük ki.

Szedjük ki egy papírtörlőre a húsgolyókat, és itassuk le róluk a fölös zsiradékot. A paradicsomokat karikázzuk, a paprikát apróra kockázzuk fel, és mindkét fajta hagymát vágjuk apróra.

A zöldségeket sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a húsgolyókkal. Mindegyik pitát hajtsuk félbe, és töltsük meg a zöldséges húsgolyókkal. Ha szeretjük, adjunk a töltelékhez tejfölt és reszelt sajtot is.

Megjegyzés

Pitát (ez az a kenyérfajta, amibe a gyrost szokták tölteni) minden nagyobb élelmiszerüzletben és hipermarketben beszerezhetünk. Nemcsak a húsos, de a pikánsabb ízű zöldséges töltelékek is remekül illenek hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss