Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáviával sült narancsos csibe

MME MME
3 4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kiklopfojuk a csibét, a szeleteket megszórjuk pisztáciával, sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk egy-egy szelet sajtot, majd feltekerjük és megtűzzük fogpiszkálóval. Megforgatjuk a tojásban és a lisztben. Lapos serpenyőben vajon aranyszínűre sütjük (15-20 perc). Ráöntjük a likőrt, ráteszünk egy fedőt, és rövld ideig hagyjuk, hogy átjárja az alkohol aromája. Ha nincs kéznél likőr, egy pici testes borral locsoljuk meg és ugyancsak hagyjuk benne párolodni pár percig. Kivesszük a húst. A megmaradt lébe (nem lehet túl sok) beleöntjük a narancslevet, majd felforraljuk, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük (esetleg szegfűszeg, fahéj, cukor, ki hogy szereti), és hozzáadunk egy darab vajat, hogy krémes legyen. Átszűrjük, és ebbe beletesszük a narancsot. Együtt kínáljuk.

Megjegyzés

Nem olyan bonyolult, mint amilyennek első látásra tűnik, de mindenképpen megéri a munkát, mert nagyon különleges az ízvilága. - MME

Ezek is érdekelhetnek