Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciatorta

90 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A pisztáciás piskótához:
  • 3 db tojás szétválasztva
  • 10 dkg nádcukor (6 ek)
  • 6 ek olaj
  • 5 dkg sótlan, őrölt pisztácia (5 ek)
  • 4,5 dkg tönköly finomliszt (3 ek)
  • 1 tk sütőpor (foszfátmentes)
  • A karamellkrémhez:
  • 12 dkg nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 30 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg krémes joghurt (görög joghurt)
  • 1/2 csomag zselatinfix

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgájákat és az olajat. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a finomra őrült pisztáciát.
  2. A piskótatésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 20-22 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd egy tálaló tálra tesszük.
  3. A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban mérsékelt lángon megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a ricottát. A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét, a joghurtot és a zselatint. A kész krémet a piskótára simítjuk, és hűtőben legalább 3 órát hagyjuk dermedni (de a legjobb, ha éjszakára betesszük).
  4. Az aprított pisztáciát kissé megpörköljük, majd a hűtőből kivéve a torta tetejére szórjuk. Felszeletelve kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek