Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás-szalonnás tészta

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy pár szemet félreteszünk, a többit pedig ledaráljuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott császárszalonnát, és elkezdjük sütni. Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítjuk szép pirosra.
  4. Ezután megszórjuk az őrölt pisztáciával és a reszelt sajttal, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint megborsozzuk, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
  5. A metélt tésztát (vagy pappardellét) enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük a főzővízből, kicsit lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a pisztáciás-szalonnás raguhoz, és alaposan összeforgatjuk.
  6. Az elkészült tésztát tányérra halmozzuk, megszórjuk a félretett pisztáciával és sajtforgáccsal, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Egyszerű, kb. harminc perc alatt elkészíthető tészta, melyet rohanós napokon tálalhatunk ebédre vagy éppen vacsorára. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss