Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás-sárgabarackos pite

90 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tésztát kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és egy piteformába nyomkodjuk. Megszurkáljuk az alját villával, majd 180 fokos sütőben elősütjük 10 perc alatt.
  2. A barackos réteg hozzávalóit egy serpenyőben, folyamatosan kevergetés mellett besűrítjük. Az így kapott krémet eloszlatjuk a tésztán, és 180 fokon további 15 percig sütjük a pitét.
  3. A pisztáciás réteghez meg őröljük a pisztáciát a cukor 1/3 -ával, és belecsorgatjuk a mézet. A vajat felhabosítjuk a maradék cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vaníliaaromát és a lisztet, végül belekeverjük a pisztáciás mézet. Kivesszük a pitét a sütőből, a tetejére simítjuk a pisztáciás tölteléket, és 170 fokon további 20 percig sütjük. Ezután kivesszük, és elosztjuk rajta a felforrósított baracklekvárt.
  4. A pudinghoz femelegítjük a tejet a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, simára keverjük, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pite tetejére simítjuk, és kihűtjük. Fügeszeletekkel díszítve, karamellöntettel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss