Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás karika

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojássárgákat, a tejfölt, és egyneműt omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 25 centis rúddá sodorjuk, és éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk. Most a tésztadarabokat egyesével 10 centi hosszúra kisodorjuk, gyűrű alakúra formázzuk, a két végét összenyomjuk, és megkenjük felvert tojással. Végül a tojásos felével belemártjuk a durvára vagdalt pisztáciába, visszafordítjuk, a pisztáciát kézzel kicsit rányomjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Az omlós tészta készítésénél fontos, hogy az alapanyagokat kézzel gyorsan morzsoljuk, majd állítsuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg a tésztában. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss