Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojássárgákat, a tejfölt, és egyneműt omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 25 centis rúddá sodorjuk, és éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk. Most a tésztadarabokat egyesével 10 centi hosszúra kisodorjuk, gyűrű alakúra formázzuk, a két végét összenyomjuk, és megkenjük felvert tojással. Végül a tojásos felével belemártjuk a durvára vagdalt pisztáciába, visszafordítjuk, a pisztáciát kézzel kicsit rányomjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre