Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciás gubatorta marcipán mártással

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 4 db kifli
  • 5 dl tej
  • 4 ek kristálycukor
  • 7-8 dkg pisztácia
  • 4 db tojás,
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek porcukor
  • vaj
  • Mártáshoz:
  • 1 dl 30 %-os habtejszín
  • ízlés szerint zöldmarcipán.

Elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, tálba szedünk kb. 3 kiflinek megfelelő mennyiséget. 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral felforraljuk a tejet. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját 2 ek cukorral összekeverjük, adunk hozzá egy kicsi tejet, majd ráöntjük a tálban lévő kiflikre. Megszórjuk a sótlan, hámozott pisztácia felével. Apránként annyi forró cukros tejet adagolunk hozzá, amennyit a kifli felvesz. Jól összekeverjük.
  2. A sütőformát kivajazzuk, az alját kirakjuk a félretett szikkadt kiflivel, ez felveszi az esetleges több folyadékot. Ráöntjük a többi kiflit és az előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük.
  3. Közben a tojás fehérjét habbá, majd a porcukrot hozzá adva kemény habbá verjük. A megsült torta tetejére kanalazzuk, hullámosra igazítjuk, megszórjuk a maradék pisztáciával és 120 fokon sütjük a habot. 
  4. Tortaként szeleteljük és meglocsoljuk a mártással. Ehhez a habtejszínt felforraljuk, belemorzsoljuk a marcipánt. Mártássűrűségre főzzük, langyosra hűtjük.

RIGÓ JANCSI MUFFINFORMÁBAN

FETA SAJTOS MUFFIN 

Megjegyzés

22 cm átmérőjű kapcsos sütőformát használt az olvasónk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek