Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciá szuflé

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dkg puha vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 1,5 dl magas zsírtartalmú tej
  • 4 tojás szétválasztva
  • 10 dkg sótlan pisztácia finomra darálva
  • 2 csepp (zöld) mandula-esszencia
  • 1 teáskanál vanília-esszencia
  • csipet só
  • Valamint:
  • porcukor a formához és a tálaláshoz
  • vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzuk ki a szufléformákat, és szórjuk ki porcukorral.

Öntsük a lisztet egy lábasba, adjunk hozzá egy kevés tejet, jól keverjük össze, majd öntsük fel a többi tejjel, és adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett forrásig hevítsük, ezután vegyük le a tűzről, és kavargatva hűtsük ki – sűrű krémet kell kapnunk.

Miután kihűlt, adjuk hozzá egyenként a tojássárgájákat, majd a puha vajat. Keverjük hozzá a mandula- és vanília-esszenciát, majd az őrölt pisztáciát – jól keverjük el.

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval, adhatunk hozzá egy kanál porcukrot, kemény és fényes habot kell kapnunk. A pisztáciás keveréket a habba forgatjuk.

Töltsük tele a formákat, tegyük be a sütőbe, és azonnal vegyük le a sütő hőmérsékletét 180 fokra. Süssük 12-15 percig, amíg kinő a szuflé a formákból és a teteje aranysárga nem lesz.

Ha elkészült, gyorsan vegyük ki a sütőből, porcukorral szórjuk meg a tetejüket, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss