hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótatekercses túrótorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • szilvalekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 dl tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 25 dkg szőlő
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét géppel a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval kemény habbá verem. Ezután a tojások sárgáját és a lisztet apránként hozzákeverem. Sütőpappírral kibélelt tepsibe öntöm a tésztát, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Ezután még melegen, egy nedves konyharuhára borítom, felcsavarom, és várok 5 percet.

Ezután kicsavarom, megtöltöm a lekvárral, és a visszatekerés után hűtőbe teszem fél órára.

Közben a töltelékhez összekeverem a túrót a tejföllel, a cukrokkal, a tojással, majd beleforgatom a leszemezett szőlőt. Félreteszem.

A kihűlt piskótát felszeletelem, és egy gömbölyű tálat kibélelek vele. A zselatint felforralom, és a töltelékhez keverem. Ezzel megtöltöm a piskótával kibélelt tálat, és megtöltöm a kész töltelékkel. Utána 3 órára hűtőbe teszem, mikor megszilárdul, már lehet is fogyasztani.

Megjegyzés

Jól illik hozzá a tejszínhab, de magában is isteni. - rolexx

Ezek is érdekelhetnek

Friss