Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótatekercses-mézes süti

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mézes lapokhoz:
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • lekvár
  • A krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A mézes lapokhoz 2 kávéskanál fahéjat, 2 evőkanál olvasztott mézet, 2 tojást, 20 dkg porcukrot, 5 dkg margarint, 2 kávéskanál szódabikarbónát gőz felett összefőzünk, és hozzáadunk 40 dkg lisztet. Gáztepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.

6 tojásból piskótát sütünk, lekvárral megkenjük, és feltekerjük tekercsnek, majd kb. 1,5 cm vékony szeletekre vágjuk.

A krémhez 30 dkg margarint, 35 dkg porcukrot, 4 csomag vaníliás cukrot kikeverünk. 6 dl tejet 2 vaníliás pudingporral felfőzünk. A kihűlt pudingot és a margarinos krémet összekeverjük.

Töltéskor a krém egy részét rákenjük az egyik lapra, erre fektetjük a piskótaszeleteket, és rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik lapot.

A tetejére porcukrot szórunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss