Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótatalléros sütemény

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kajunk
  • A töltelékhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag piskótatallér

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a sütőport, a kakaót összedolgozzuk annyi tejjel, hogy könnyen gyúrható legyen, majd 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és tepsi hátán vagy sütőlemezen 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a pudingokat a tejben felfőzzük. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük.

A krém felét az egyik lapra kenjük, majd ráhelyezzük a másik lapot, befedjük a maradék krémmel. Ezután szépen sorban rárakosgatjuk egymás mellé a kis tallérokat. Kockára szeletelve tálaljuk.

A tetejét olvasztott csokival spriccelhetjük még szeletelés előtt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss