hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótás zserbó

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • negyed csomag sütőpor
  • Az omlós tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 30-40 dkg darált dió
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg mazsola
  • 6 tojás
  • 2 citrom
  • A kenéshez:
  • baracklekvár
  • A tetejére:
  • darált dió vagy mandualapocskák

Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból 28 cm-es tortaformában hagymományos módon piskótát sütünk.

Az omlós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kissé kikent tepsibe (ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük) a tésztát kézzel egyenletesen belelapogatjuk, majd lekenjük baracklekvárral.

A töltelékhez a darált diót, 15 dkg cukrot, a citrom héját és levét, a beáztatott mazsolát és a tojássárgáját jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a diós masszához keverjük. A diós tölteléket a lekvárral lekent tésztára kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kihűlt, az előzőleg megsütött piskótát lekenjük baracklekvárral és ráborítjuk a tésztára. A tetejét is megkenjük lekvárral, és darált dióval vagy mandulalapocskákkal meghintjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss