Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótás-ribizlis palacsinta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8-10 db édes palacsinta
  • 35 dkg tisztított ribizli
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • ribizli- vagy málnalekvár
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt

Elkészítés

Elkészítés: A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, majd 2-3 palacsintát félreteszünk, a maradékon elosztjuk a ribizli felét, megszórjuk a porcukorral, és egyenként felcsavarjuk.

Egy 20-25 cm átmérőjű kivajazott tűzálló tálba vagy zománcozott sütőtepsi aljába fektetjük a töltetlen palacsintákat, majd nem túl szorosan egymás mellé ráfektetjük a töltött palacsintákat, tetejét a lekvárral megkenjük, és megszórjuk a maradék gyümölccsel, az aprított dióval, majd bevonjuk a piskótamasszával, amit időközben készítünk el.

Középmeleg sütőben - mint a piskótát - kb. 7-10 perc alatt megsütjük.

Vaníliás cukorral bőven megszórva, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.

Megjegyzés

A kivajazott tál aljára 3 db palacsintát teszünk, ami a süti alját képezi, így szebben szeletelhető, a megtöltött palacsinták is egyben maradnak. A gyümölcs és cukor mennyiségén változtathatunk. Hidegen és másnap is kitűnő. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss